Loading

Agrement

Situata intr-un peisaj montan relaxant si inviorator, Sinaia se afla la aproximativ 120 km nord de Bucuresti. Cunoscuta sub denumirea de "Perla Carpatilor", statiunea este o veritabila comoara pentru toti cei aflati in cautarea unui sejur la munte relaxant sau, dimpotriva, aventuros.

Sinaia – o incursiune culturala

Castelul Peles este o emblema a trecutului regal al Sinaiei ce atrage o multitudine de vizitatori an de an. Incepeti-va ziua explorand stradutele din vecinatatea vilei, iar dupa nici 15 minute veti descoperi fosta resedinta de vacanta a familiei regale. Arhitectura si interioarele deosebite, completate de expozitii de arta din salile de expozitie ale Castelului Peles, sunt premisele pentru o zi superba.

Daca intentionati sa petreceti o vacanta la munte, verificati si agenda evenimentelor din zona. La Sinaia veti fi placut suprinsi de atmosfera efervescenta din timpul festivalurilor, cele mai importante fiind: Festivalul International de Chitara Clasica de la sfarsitul lunii iunie si inceputul lunii iulie reuneste chitaristi si melomani din toate colturile lumii.

Acordurile de chitara rasuna in fiecare an in Castelul Peles si in Cazinoul din Sinaia. Festivalul International "Enescu si muzica lumii", un eveniment anual dedicat muzicii clasice, se desfasoara in luna august incepand din 1998 si marcheaza ziua de nastere a cunoscutului compozitor (19 august). Festivalul Toamnei "Sinaia Forever" – ultimul weekend al lunii septembrie este o sarbatoare dedicata orasului Sinaia de la care nu lipsesc muzica, evenimentele artistice, bucatele alese si targurile de mestesuguri.Top obiective in Sinaia

Sinaia nu inseamna numai Castelul Peles! Alaturi de resedinta regala si de evenimentele sezoniere, o multime de alte obiective asteapta sa fie descoperite, printre acestea numarandu-se:

Manastirea din Sinaia – este cea mai veche constructie din spatiul actualei statiunii, cu o vechime de peste 300 de ani.

Parcul Ghica – un loc ideal pentru o plimbare de seara printre arbori seculari. In plus, aici au loc numeroase concerte, in special de-a lungul sezonului calduros, iar iarna se instaleaza un patinoar.

Casa memoriala George Enescu – realizata intr-un stil autentic romanesc, VIla Luminis a fost refugiul lui George Enescu si un veritabil loc de inspiratie pentru compozitiile sale.

Casino Sinaia – construit in 1912 – 1913, Cazinoul din Sinaia este un important centru de expozitii, conferinte si alte eveniment. A fost realizat dupa modelul cazinoului din Monte Carlo.

Gara din Sinaia – in fiecare an, la inceputul lunii septembrie, Gara este gazda faimosului tren Orient Express. Tot in apropiere puteti descoperi Lacul Bolboci, Pestera Ialomitei, Schitul Sfanta Ana, Manastirea Palanga de la Busteni.Sinaia- Locul perfect pentru trasee, excursii si sporturi

Alegerea unei pensiuni in Sinaia va ofera punctul ideal de plecare pentru incursiuni de o zi in "salbaticia" Masivului Bucegi. Orice doritor de plimbari montane va gasi la Sinaia trasee pe gustul sau. Pentru o drumetie de 2 – 3 ore in pas linistit, Poiana Stanii si Piscul Cainelui sunt alegerile perfecte, in timp ce amatorii de trasee dificile se pot aventura pana la Varful Omu sau Cabana Pestera!

Excursiile "la picior" nu sunt singura optiune, in Sinaia se mai pot practica mountain-biking-ul, catararile si alpinismul, trekking. In plus, luna iulie aduce un eveniment sportiv inedit, Raliul "Trofeul Sinaia", o competitie sportiva de la care pasionatii de automobile si viteza nu pot lipsi.

In timpul iernii, Sinaia ofera iubitorilor de sporturi sezoniere: partii pentru incepatori (Piramida, Dorului, Fata Dorului), partii pentru avansati (Carp, Papagal, Partia 1500, Turistica), spatii amenajate pentru: ski fond (pe Platoul Bucegi), sanius, bob si sanie, scoli de ski si centre de inchiriat material sportiv.